TERMINUS
Callicannesweg 16
8978 Watou (België)
+32 57 37 51 57
+32 57 38 80 87
info@restaurantterminus.be

Ons verhaal

no-nonsense

Stuk voor stuk mensen die onze passie delen en koppig hun eigen koers blijven voeren. Het resultaat is een no-nonsense keuken waar authentieke smaken de hoofdrol spelen. Puur, eenvoudig en lokaal. Dat is waar wij voor staan.

PURE KEUKEN ZONDER BLA BLA

Koken, dat is voor ons ,de omgeving waarin we ons bevinden. Met volle passie gaan we elke dag op zoek naar de beste producten voor onze keuken, product keuken. Ver moeten we hier niet voor lopen. In onze keuken staan lokale producten centraal en werken wij volgens de seizoenen. Het vlees kweken we zelf, voor alle andere ingrediënten werken we samen met eigenzinnige streekproducenten.

We are family

Met Pieter Verheyde staat inmiddels de derde generatie aan het roer. Als voormalig sterrensommelier runt Pieter de zaak met passie en oog voor detail. Geen wonder dat de wijnkaart in 2018 door Gault Millau bekroond werd tot beste wijnkaart van België en Luxemburg. De selectie wijnen is, net als de keuken, pretentieloos maar bijzonder kwalitatief. 

(h)eerlijke keuken

Terminus is het verhaal van een bijzondere familie met een bijzondere geschiedenis. Wat ooit begon als boerderij met kleine grenswinkel groeide uit tot een familiaal restaurantconcept dat tot ver buiten de streek synoniem staat met kwaliteit, eenvoud. 

In 5 Woorden:
Product - Wijn - Traceerbaar - Ongedwongen en Betaalbaar.

Eigen kweek

Vader Robert leeft voor zijn dieren. Een passie die zich vertaalt in heerlijk vlees op het bord. Tijd is zijn geheim. De dieren krijgen de tijd om te groeien in een omgeving zonder stress. Met de juiste voeding worden de Belgische Witblauw-runderen tot perfectie gebracht. Naast de runderen is er ook voldoende aandacht voor de Mechelse Koekoek, die ook op de eigen boerderij wordt gekweekt.

ambachtelijk, met dagverse ingrediënten

In de potten roert mama Kathleen ‘Ladychef 2017’. Haar gerechten smaken zoals ze worden gemaakt: ambachtelijk, met dagverse ingrediënten en heel veel passie. Creatief werkt zij met wat de streek haar schenkt. Alle vlees wordt in eigen huis gekweekt door vader Robert. Hij zorgt voor zijn dieren als geen ander en dat proef je.